Balatonhenye

Balatonhenye polgármesterének rovata

Kovács Csaba Károly Balatonhenye polgármestereAmennyiben kérdése lenne a polgármesterhez, úgy ezen a fórumon ezt megteheti.A válasz a kérdés alatt lesz látható.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a nem ideillő, illetve a nem valós név és E-mail címmel ellátott kérdéseket töröljük. Az Ön E-mail címe nem jelenik meg a honlapon.

Várja kérdéseiket: Kovács Csaba Károly Balatonhenye polgármestere.Kérdezte: Kende Gábor
2017-10-03 13:25:07 | # 7
Tisztelt Polgármester úr, 
 
örömmel vettem kézhez a mai napon -hosszú évek óta az első- hírlevelet, amelyik felhívta a figyelmet arra, hogy a honlapon új információ jelent meg. A "HÍRLEVÉL" funkció aktívvá tétele nagyon hasznos a helyi hírek iránt érdeklődő lakosság számára. Ám a honlapon nem találtam a feliratkozást segítő menűpontot, amely azonban jelenleg is működik a következő weboldalon: 
 
http://www.balatonhenye.hu/hirlevel-feliratkozas.php 
 
Javasolom, illetve kérem, hogy a feliratkozás lehetősége (is) kerüljön vissza a honlapra, mert ha ismertté válik, hogy a hírlevél funkció működik, akkor nyilván egyre több érdeklődő fog majd feliratkozni, de ennek lehetősége a menűpontok alatt még nincs visszaállítva. 
 
Üdvözlettel, (köszönettel), 
Kende Gábor
Kérdezte: Kende Gábor
2017-04-26 11:22:56 | # 6
Polgármester úr, 
 
Kérem, válaszában írja meg, hogy miért van a képviselő testületi ülésen meghozott határozatokban “Felelős” megnevezve, és hogyan felel a felelős a határidők betartásáért? A kérdés azért merül fel, mert pl. a 20/2017. es önkormányzati rendelet felelőse Ön, a határidő pedig 2017. március 30, a 24/2017-es határozat rendelet betartásának a felelőse dr. Szabó Tímea jegyző asszony, a határidő pedig a következő tervezett ülés. (ami már megvolt). A honlapi információkból kiderül, hogy egyik határozat sincs a mai napig végrehajtva. A kérdés tehát az, hogy hogyan felel a “Felelős”? 
Kérdezte: Kende Gábor
2017-04-26 03:43:47 | # 5
 
Polgármester úr, 
 
az önkormányzati törvény a következőket írja elő: „a helyi önkormányzat feladatai ellátása során: …… biztosítja a helyi közügyekben való széles körű állampolgári részvételt;” (6. §. a)) továbbá: „A képviselő-testület ... határozza meg, .... azoknak a fórumoknak a rendjét .... amelyek a lakosság, ....közvetlen tájékoztatását, a fontosabb döntések előkészítésébe való bevonását szolgálják” (53. §. (3)). 
 
Kérem, válaszában írja meg, hogy ez a törvényes kötelezettség hogyan valósul meg Balatonhenyén, ahol a honlap “Rendelet tervezetek” és “Hírlevél” funkciói inaktívak, illetve, amióta a kérdés felmerült, már törlésre is kerültek, a képviselő testületi ülések meghívói és a napirendi pontok rendre a közlésre adott határidő (5 nap) legutolsó pillanatában, de inkább késve kerülnek fel, és a nyilvános testületi ülésre a meghívó alapján érkező, érdeklődő lakosoknak Ön egyszerűen megtiltja a lakossági hozzászólást? 
Kérdezte: Balogh Tomi Kalandtúra vezető
2015-06-22 15:02:59 | # 2
Tisztelt Polgármester Úr 
 
tavaly novemberben írtam Önnek egy levelet, az Önkormányzat partnerségét kérve. Szeretném megkérdezni, hogy megkapta-e a levelemet és van-e mód arra, hogy a készülő könyv kapcsán bemutatkozzak Önnek, Önöknek. 
üdvözlettel balogh tomi 20-9257375
Kérdezte: Kende Lászlóné
2014-04-27 11:23:49 | # 1
Kedves Polgármester úr, Csaba! 
Nekem nem kérdésem lenne, hanem segítséget szeretnék kérni a falu végén megépült szennyvízátemelő miatt. A közgyűlésen, ahol erről szó volt kértem, kértük, hogy a tervet megnézhessük, de nem volt biztosított. Amikor megtudtuk, hogy ilyen közel épül, kértük, hogy ne ide, de azt mondták, hogy máshova nem lehet, ennek nem lesz szaga. Hát a Kossuth utca 1. sz alatt lakó Ilonka panaszkodott, hogy van. Arról nem is beszélve, hogy így értékcsökkentettek lettek szerintem az itt lévő házak. A segítséget abban kérem, hogy a csat. hálózat és az átemelő tervébe való betekintést legyen oly szíves számunkra biztosítani. Ahogy a vezetékek kiépítésére vonatkoznak védőtávolságok, szabványok, az átemelőre is. Bízom benne, hogy ezek a tervhez csatolva vannak. Kérném, hogy ennek a megtekintését is biztosítsa számunkra. Segítségét előre is köszönöm. Várom válaszát. Tisztelettel: Kende Lászlóné
Válaszolt: Kovács Csaba Károly polgármester
2014-04-28 21:52:48
Tisztelt Kende Lászlóné! 
Kérésének megfelelően, egy előre egyeztetett időpontban tudjuk biztosítani Önöknek a tervek és mellékleteik tanulmányozását. Kérem keressenek meg személyesen.  
Üdvözlettel: Kovács Csaba

Az Ön neve:

E-mail címe:

Kérdése:

Ellenőrző kód: